Támogatás betegségekkel élöknek

Most biztosan sokaknak a fejében szöget üt, hogy miközben más titkolná a betegségeit, ÉN miért is vállalom azokat fel, nyíltan? Hát azért, mert példát szeretnék mutatni. Sok éves szerteágazó tapasztalataim által, hasznos segítségnek bizonyulok betegtársaim részére. Betegségeim révén kerültem a segítő szakmába, segíteni pedig egy nagyon jó dolog, amit én mindig szívesen is tettem. No meg azért, hogy megmutassam másoknak is, a „betegségeken” túl is van élet.

Önkéntesként dolgozom a Reumabetegek a Célzott Terápiáért Közhasznú Egyesületben, ahol a következő feladatokkal foglalkozunk:

Krónikus betegséggel élő hátrányos helyzetű rétegek segítése, érdekképviselete, ismeretterjesztés, információ közlés, nevelés, oktatás, képességfejlesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, egészségmegőrzés, és betegségmegelőzés.

Részletesebben:

  • szociális tevékenység, információ szolgáltatás pénzbeli ellátásokra nézve, személyi adókedvezmény igénybevétele, utazási költségtérítés jogosultsága, közgyógy
  • a célzott terápiákkal kapcsolatban tanácsadás, egészségmegőrzés és betegségmegelőzés
  • a reumatológiai betegségben szenvedők részére előadások, bemutatók szervezése, ismeretterjesztés és képességfejlesztés céljából
  • hátrányos helyzetű rétegek segítése, betegjogi érdekképviselete

Ha valaki úgy érzi, tudok bármiben segíteni, az keressen bátran, ez a tanácsadás ingyenes!

Az egyesület munkájáról bővebben olvashat itt:

https://www.celterapia.com/hu/

 

Bechterew
Gerinc drót

Bechterew-kór

 

1993 óta élek együtt egy gyógyíthatatlan, krónikus sokízületi reumás gyulladásos betegséggel, amit Spondylitis Ankylopoetica-nak (SpA), köznyelvben Bechterew kórnak hívnak az emberek. Sajnálatos módon, 22 évembe került a végleges diagnózis, mivel nem túl egyszerű diagnosztizálni, illetve hatalmas szerencse kell hozzá, hogy egy szakavatott orvosnál kössön ki az ember.

Ha viszont bővebb információt szeretne olvasni erről a gyógyíthatatlan reumatikus betegségről, annak figyelmébe ajánlom a Magyar Bechterewesek Egyesületének a honlapját:

http://www.bechterewes.hu/tudnivalok-a-betegsegrol/a-betegsegrol-reszletesen/

SpA betegtájékoztató videó 15 percben, magyar nyelven

Emlörák

2018-ban tripla negatív emlőrákkal diagnosztizáltak, amiről jelenleg elmondhatom, hogy tünetmentes vagyok 🙂 Volt műtétem, végigcsináltam a kemoterápiás és sugárterápiás kezelést is. Erről az időszakról bővebben majd a blog bejegyzésekben mesélek.

Bővebben tájékozódhat itt:

https://rakgyogyitas.hu/emlorak-mellrak/

error: Védett tartalom !!