Grafológia

A grafológia a kézírás elemzésének tudományosan megalapozott módszere, az emberi lélek megismerésének kiváló eszköze. A kézírásunk teljesen egyedi, akár az ujjlenyomatunk. Az írások különbözősége az egyéniség különbözőségére vezethető vissza, hiszen minden ember egyedi, nincs egy ugyanolyan. Az írás az agyunk által vezérelt motorikus kézmozgás, ami formát hoz létre, ugyanolyan kifejező mozgás, mint a mozgásunk, a mimikánk vagy a gesztikulációnk. Az írásunk tükrözi személyiségjellemzőinket, intellektuális képességeinket, az író személy aktuális pszichés és fizikai állapotát. Kutatások bizonyítják, hogy a grafológiai vizsgálatok eredményei és a pszichológiai eljárásokban használt tesztek eredményei 90-95%-os lefedettséget, egyezőséget mutatnak. A grafológia hatékony, megbízható és hiteles módszere a személyiség megismerésének.

A grafológus azt vizsgálja, hogy milyen módon tér el az íráskép a standardíráshoz vagy normaíráshoz képest. Standardírásnak, vagy normaírásnak hívjuk azt, ahogy éppen aktuálisan az írást oktatják az iskolában. Írásképünk a pillanatnyi belső és külső hatásokhoz mérten képes változni. Alakítják mindennapokban történő helytállás, a napi stressz, a lelkünkben zajló folyamatok, a vágyaink, az ösztöneink, a szellemiség illetve az anyagiak iránti igényünk és ezek megélése.

Miben jobb egy grafológiai elemzés, mint egy önismereti teszt?

  • idő és energiatakarékos,
  • nem kell jelen lenni az elemzéskor,
  • elemzéshez írásminta szükséges, amit előzetesen el lehet készíteni.

Az írásminta több szempontból is elemezhető:

  • gondolkodás,
  • érzelmek,
  • önértékelés,
  • emberi kapcsolatok,
  • munkavégzés stb.

Célom, hogy az életem folyamán szerzett képzettségeim, ismereteim, képességeim, tapasztalataim alkalmazásával és grafológusi munkámmal segítséget adjak olyanoknak, akikben igény merült fel a mélyebb önismeret megszerzésében illetve személyisége fejlesztésében.

Ha szeretnéd mélyebb és átfogóbb módon megismerni önmagadat és személyiségedet, akkor itt megrendelheted grafológiai elemzésedet, felveheted velem a kapcsolatot.

Rajzelemzés
Grafológia
Grafológiai elemzés
error: Védett tartalom !!