Tanácsadás és humánfejlesztés

Elméleti és gyakorlati tudásom által, azzal segítek másoknak, hogy a hozott problémákat, feladatokat segítem egy másik szemszögből a kliensem számára feltérképezni, feldolgozni, megérteni és végül beilleszteni az életébe. A találkozók során segítek új célokat kitűzni és támogató figyelemmel, megfelelő kérdésekkel, észrevételekkel ösztönözni azok elérésében. Így át tudom segíteni egy-egy nehéz élethelyzeten, majd a feldolgozás szakaszában segítek megérteni azt. A közös munka eredményeként a kliensem önismerete megszilárdul, élete stabillá válik.

Ehhez szükséges azonban, hogy a tanácsadást kérő személy saját akaratából, saját első célkitűzésének eredményeképpen keresse a segítségem. Ez jelenti a változtatásra való igény kialakulásának feltételét, az igényt rá. Ez az első lépés a közös munka irányába.

A találkozások keretében többféle módszert alkalmazok, mint pl. különböző tesztek kitöltése, de a kedvenceim a grafológia és a firka-és rajzelemzés. Az előbbi egy mélyebb, átfogóbb képet tud adni a kliensről egyszeri elemzéssel, az utóbbi könnyedén alkalmazható gyorselemzések keretében is, sorozatos találkozások esetén.

Én, mint segítő nem gyógyítok, azaz súlyos esetekben más szakterület a megoldás kulcsa. Kizárólag mentálisan ép embereknek tudok segítséget nyújtani, az éppen aktuális életesemény feldolgozásában, vagy aktuális élethelyzet megoldásában.

Tanácsadási területek:

  • egészséges életvitel, stressz- és konfliktuskezelés
  • családi-, társ-, és párkapcsolatok problémái
  • munkahelyi problémák: munkahelyváltás, beilleszkedés, önérvényesítés
  • célkitűzések, életcélok megvalósítása, pályaválasztás, átképzés
  • szociális beilleszkedés, alkalmazkodás képességének felmérése, segítése
  • kreativitás, motiváció, önismeret és személyiségfejlesztés
  • már kialakult betegségek szerepe, megélése, megértése, életminőség megőrzése, javítása
ZEN_ballancing_pebbles
Hakone_Japan_landscape
591328
error: Védett tartalom !!