Rólam

Bemutatkozás

„Egyszer hopp, máskor kopp.”

Ahogy az ismert magyar közmondás

tartja. Bár én jobban szeretem mint

mindent, újragondolni:

„Tegnap kopp, holnap hopp.”

Bemut_fotó1

Üdvözlök Mindenkit!

Kissné Kruppai Ibolya vagyok, elsősorban feleség, emellett jelenleg is egyetemi hallgató, életmód tanácsadó és végül, de nem utolsósorban okleveles grafológus.

Örök életben szerettem nyitott szemmel járni a világban és szemlélni a körülöttem lévő embereket. Ezt én egyszerűen úgy foglalom szavakba, „szeretek mozizni”. Kiskoromtól jellemző volt rám az emberek megfigyelése. Figyelni a különböző helyzetek által generált reakciókat, s közben azon járt az eszem, hogy én miképp reagálnék. Érdekelt, hogy a különböző külső tényezők a tágabb és szűkebb környezetből eredő hatások, hogyan alakítják a személyiséget, illetve az emberi lélek, hogyan képes alkalmazkodni az elé gördülő nehézségekhez.

Szerteágazó érdeklődésem miatt, állandóan könyveket olvastam. Könyvek alapján vizsgálgattam a tenyeremet, átrágtam magam az asztrológia rejtelmein, a születési számom is elemezgettem. Aztán jött a felnőtté válás és a nagybetűs élet, meg kellett felelni a családi és társadalmi elvárásoknak, hosszú évekre megfeledkeztem tinédzser kori idealizmusomról.

1995-től az élet úgy hozta, hogy a kereskedelemben kezdtem el dolgozni, egészen 2007-ig. Akkor jött egy fordulópont, amikor úgy éreztem az már nem az én utam. Mindig olyan iskolába jártam, amit a körülmények megkívántak. Eldöntöttem, hogy most már pedig, én választok iskolát, önmagam miatt, amit örömmel végzek el. Az internetet kutattam különféle felnőttképzések után, amikor a véletlen úgy hozta, hogy felugrott egy grafológusképzés. Egyből vásároltam pár könyvet, szerelem lett első látásra, s ez azóta is tart. Beiratkoztam a Grafodidakt Plusz Stúdió Kft. grafológus képzésére, és államilag elismert emelt szintű grafológus és írásszakértő bizonyítványt szereztem. Az addigi felületes, a személyiségnek csak egy-egy oldalát felfedő önismereti módszerek után a grafológiában rátaláltam arra a módszerre, amelynek segítségével átfogó, összetett és hiteles kép kapható egy ember személyiségéről, egyéniségéről, tulajdonságairól és lelki működéséről.

Ezzel egy időben munkahelyet váltottam, több év magán és állami egészségügyi tapasztalatot is szereztem, majd dolgoztam a szociális szférában is. Ebben az időszakban derült fény pár komoly egészségügyi problémámra is, mint például a Bechterew betegség is. 2009 óta megváltozott munkaképességűként élem az életem.

Kívülállók általában az aktivitásom miatt, azt gondolják rólam, hogy nincs az egészségemmel semmi baj. Pedig nem, csak egyszerűen nincs rá időm, azon gondolkodni, mi lenne „ha”. Optimista gondolkodásom által megtanultam, hogy lehet együtt élni a betegségeimmel és ebből megpróbálom a lehetőségeimhez képest a legjobbat kihozni. A sokéves küzdelem világított arra rá, hogy mennyivel jobb és könnyebb, ha az ember egy közösség része, ha beszélgethet, ha megoszthatja gondolatait, ha megértésre és meghallgatásra talál. A következő lépcsőfok, amikor pedig már megpróbál segíteni is embertársainak. Ezzel a motivációval jött létre ez a weboldal, mert segíteni egyszerűen jó. Ha kell tanáccsal, ha kell egy jó szóval, ha kell önismereti tréningekkel.

Mottóm: „Örökké nem eshet!”

 

Jelenlegi tanulmányaim:

Kodolányi János Egyetem

Szociális munka szak - Fizikai és mentális egészségfejlesztés

Közösségszervezés szak - Humánfejlesztés

 

error: Védett tartalom !!