Hogyan kötsz kapcsolatot? Miként viselkedsz a kapcsolatokban? Mi a stratégiád? Az írásod ductusa, kötésmódja elárulja!

Az írás ductusa a betűk vagy egyes betűelemek egymáshoz való kötését jelenti. Ezt legkönnyebben az “m” és “n” betűknél figyelheted meg és azonosíthatod be.

Négyféle ductus formát különböztetünk meg – árkádos, girlandos, szöges és fonalas – és ezek mindegyikében  sajátos dinamika, mozgásforma és lelki működés vetül ki.

A kézírás kötésmódja spontán módon alakul ki az iskolában tanított formák ellenére.  Az ívelt vagy szöges mozgásformák genetikusan adottak, és már a korai gyermekrajzokon és firkákon is jól megfigyelhetők.  Így a ductusban teljesen természetesen és maszkok nélkül mutatkozik meg a személyiség. Olyannyira, hogy ez az egyik legnehezebben megváltoztatható írásjellemző a grafológiában.

Vess egy pillantást a kézírásodra! Melyik az uralkodó, legalább 2/3 arányban jelenlévő ductusformád? Az jellemzi a fő kapcsolati stílusodat!

Ha árkádos / boltíves a ductusod…

…akkor kissé óvatos, zárkózott és bizalmatlan vagy. Lassabban nyílsz meg és oldódsz fel idegenek között vagy nagy társaságban. Érzelmileg kissé zárkózott vagy, nem szívesen adod ki magad,  de korrekt, megbízható és kötelességtudó barát és társ vagy. Fontosak számodra a hagyományok és a normakövetés, így a társas kapcsolatokban is adsz a külsőségekre, a megjelenésre és a jó modorra. A kapcsolatokban (is) fontos számodra a biztonság, a stabilitás.

Girlandos / füzéres a kötésmóddal

nyitott, elfogadó, barátságos és közvetlen ember vagy. Tudsz alkalmazkodni másokhoz, törekszel az együttműködésre, a kellemes légkör kialakítására. Nem szereted a konfliktusokat. Érzelmi beállítottságod miatt a megértő és segítőkész hozzáállást részesíted előnyben.

Ha az írásod ductusa szöges különösen az n és m betűknél,

akkor erős akaratú, határozott és céltudatos, de kissé talán merev, hajlíthatatlan és önfejű ember vagy. Szereted, ha te irányítasz a kapcsolatban, és a többiek hozzád alkalmazkodnak . Ezt akár ki is kényszeríted belőlük, aztán vagy megszoknak, vagy megszöknek… Igazságszerető és egyenes, ugyanakkor kritikus és kemény hozzáállás jellemez. Emiatt gyakran keveredsz konfliktusba, sőt olykor magad provokálsz ki egy jó kis veszekedést.

Ha a ductusod fonalas….

akkor sokoldalú, kreatív és intuitív személy vagy, bár időnként kiszámíthatatlan és kiismerhetetlen. Érdeklődési köröd tág, sok mindenbe belekapsz, de ritkán sem mélyedsz el igazán. Alkalmazkodó, taktikus vagy diplomatikus hozzáállással igyekszel elkerülni a konfliktust, kisiklasz a kényes és nehéz helyzetekből. Szereted a kényelmet és a változatosságot, így a hűség és az állhatatosság kihívást jelent a számodra.

Kevert/vegyes kötésmódról beszélünk,

ha az írásodban többféle ductus uralkodik, van egy kicsi ebből, egy kicsi abból is, akkor sokoldalú, illetve változékony személyiségre vall, aki ügyesen helyezkedik vagy taktikázik a kapcsolatokban. Hogy ez vajon félelemből, diplomáciai érzékből, avagy megtévesztési szándékból történik, arra csak a teljes íráskép grafológiai vizsgálata ad választ.

Vegyes ductusnál mindenképpen ajánlott figyelembe venni az egyes ductusfajták arányát, előfordulási helyét (szó elején és végén), hátha felfedezünk valamilyen tendenciát.

Mindenesetre a  belső ellentmondások és feszültségek gyakran indulatvezéreltséget,  az egységes karakter hiánya pedig kiszámíthatatlanságot eredményez.

A forrást ITT találja!

error: Védett tartalom !!